De reserverol in zijn getrouwde leven

Bijvrouw, minnares, bijzit, concubine, maitresse.

Vijf verschillende woorden die hetzelfde betekenen.
Waarom zijn er zoveel synoniemen voor iets dat eigenlijk door de maatschappij afgekeurd wordt?

Vreemdgaan en er in meegaan.

Meer en meer worden er genetische redenen gezocht of gevonden voor vreemdgaan. Het zou liggen aan een gen dat invloed heeft op het stofje ‘Dopamine’ in ons lichaam. Mensen met een afwijking in het gen (DRD4) zouden sneller bereid zijn risico’s te nemen.
Daarnaast zou het liggen aan een deel van onze hersenen. Het gedeelte dat ‘zelfregulering’ beheerst kan bij de een minder ontwikkeld zijn waardoor er sneller vreemdgegaan wordt.*
Ik denk dat vreemdgaan hoe dan ook een keuze blijft.
Met welke reden dan ook.

In ‘One-Night ding’ vroeg ik me stiekem af of een rol als minnares me zou passen. Ik weet nu, minnares van een getrouwde man; het past me niet.
Ik ga ergens voor of ik doe het niet.
Investeren in iets (bij voorbaat al) tijdelijks, dat nooit naar een hoger niveau getild kan worden, zie ik als een waste of time.
Mijn aandacht en liefde zijn bijzonder.
De getrouwde man in kwestie vond me ook bijzonder en ook al wilde ik überhaupt geen relatie met hem, deze positie was niet voor mij weggelegd.
Er is veel leuk contact geweest dat niet seksueel begon.
Er speelde niks in mijn leven dus er was ruimte voor contact.
Mijn liefde heeft hij nooit gehad. Aandacht wel.

Eens was er een getrouwde man die de jacht op me opende en tegen me zei “Jij bent niet het soort naïeve meisje dat gaat denken ‘hij gaat zijn vrouw wel verlaten voor mij’ en hem gelooft als hij zegt “Nee joh, maak je geen zorgen om de hypotheek, allemaal zo geregeld”.”

Daar had hij gelijk in.
But, a girl can dream right? Daar geven ze je toch ook genoeg redenen toe? Het was wel meteen een extra reden om hem de deur te wijzen.
Ik ben geen pleziertje, zo zag hij me blijkbaar wel.

Nieuwe inzichten:
Ik kan mezelf niet toestaan en toelaten een getrouwde man echt leuk te vinden.
Ik ga voor liefde, niet voor fun.
En, last but not least; ik deel mijn (droom)hoofdrol niet.

*Note: Het zelfregulerende gedeelte in de hersenen kan getraind worden…

Advertenties

5 reacties op ‘De reserverol in zijn getrouwde leven

 1. Buitenvrouw en voorkinderen zijn duidelijke woorden voor deze situatie.
  Wil je buiten staan? Accepteer je voorkinderen uit eerdere relaties?

  Met LIEFDE en een LIEF staat alles voorop.
  Ja ik ben voor monogamie!

  Succes met jouw zoektocht naar die ene.

 2. Voila! Da vind ‘k nu eens een schoon bericht. Dat die getrouwde mannen ’t maar bij hun eigen vrouw zoeken 🙂

 3. Toch denk ik (als getrouwde man met af en toe een minnares) dat het anders zit.
  Of het wel of niet bij je past hangt denk ik meer af van je situatie van dat moment dan van je persoonlijkheid. Ik was zelf vroeger ook overtuigd monogaam, maar in de loop van de jaren is dat verschoven. Op dit moment past het dus niet bij jou, maar misschien over 10 jaar wel als je net uit een lange relatie komt. En misschien wel nooit, dat ontdek je vanzelf.

 4. Ik deel ontzettend je mening! Dat er behoefte is in vreemdgaan van getrouwde mannen, het zal allemaal. Een single gaat zich niet lenen voor die reserverol. Laat een man een minnares nemen die ook getrouwd is. Veel gelijker!!
  Een liefde bij voorbaat gedoemd tot iets tijdelijks is echt zonde van de energie, je hart en je tijd! De tijdelijke liefdes komen niet alleen van getrouwden. Een aantal singles wil ook geen vastigheid, ook deze liefde is bij voorbaat een tijdelijke. Ga ik mij ook niet (meer) mee inlaten.

 5. Dat zoals Single Anna zegt dat tijdelijke liefde zonde is van de energie, je hart en de tijd, is iets wat ik absoluut niet deel. Het klinkt wat meer zweverig als ik bedoel maar juist liefde bestaat alleen in het hier en het nu. Alle andere kwalificaties die je in een relatie kan vinden die zich niet in het moment afspelen, hebben vaak de maken met angsten, verwachtingen en de behoefte aan zekerheid. Niet dat dit verkeerde behoeftes zijn maar het is iets anders als liefde.

  Nu heb ik misschien gemakkelijk praten als minnaar van een getrouwde vrouw die de rol van bijzit graag op zich neemt. Voor mij juist geen fulltime monogame relatie meer. Daarbij gaat het mij niet eens om de seks maar de ene vrouw vervult andere behoeftes bij mij dan de andere. Ze van één vrouw verlangen zou wel heel gemeen zijn.

  Ik ben overigens geen one-night-ding. Erotiek gaat om intimiteit en die bouw niet op na een avondje in de kroeg. Voor mijn andere, single vriendinnen geldt dat zij helemaal geen behoefte meer hebben aan een fulltime man in hun leven maar ook geen one-night-stands willen. Ze hebben het vaak veel te druk met hun leven vol vriendinnen, kinderen en hun werk. Daar is helemaal geen ruimte voor iemand die dag in dag uit in hun leven is. Veel liever maken ze een dag of een weekeinde vrij om samen te zijn en daarnaast bellen we en krijgen ze lieve SMSjes dat ik van ze hou. Alle respect voor wie kiest voor monogamie maar ik hou van meer vrouwen en investeer met liefde in al deze liefdes. Zelfs als ze uiteindelijk van tijdelijke aard zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s