Brief aan mezelf

Lief Zusje, 

2011 begon goed. Een leuk feest en wakker worden in een vreemd bed. De kater was minder aangenaam maar die heb je overleefd.

In 2010 heb je al voor jezelf gekozen. In 2011 gaat je eigen kracht nog meer centraal staan. Je laten leven door andere mensen is en wordt niet meer. Luisteren naar intuïtie en knopen doorhakken. Geen onzinnige, hopeloze verliefdheden op jongens die niet weten wat ze willen of omgaan met mensen die je eigenlijk niet waarderen, maar juist mensen om je heen die van jou houden als persoon.Van jou, om wie je bent, helemaal, alles.
Ook al is hij nog zo leuk en heb je hem zoveel te geven, als hij niet helemaal voor jou gaat, terwijl jij dat wel zou willen, is hij je niet waard. Onthoud dat.

Dit jaar ga je leren dat je zelf sterk genoeg bent voor het leven en je je successen waard bent. De tegenslagen en het verdriet uit het verleden verdwijnen nóg meer van de oppervlakte.
Denk en leef nu. Wat is geweest is geweest en daar heb je van geleerd. Het heeft je gemaakt tot wie je bent en je mag echt best wel een beetje trots zijn op jouw persoontje. Dat ga je je beseffen.

Het is tijd om je weer te richten op je ontwikkeling. Evenwicht is er na een paar roerige maanden weer meer.
School, de opleiding die je zo leuk vind, daar ga je weer meer aandacht aan besteden. Het was even wennen, al die dingen tegelijk; het verbreken van je relatie, de verhuizing, de leuke nieuwe baan maar tegelijkertijd de oude er naast, de overstap van voltijd naar deeltijdopleiding met een 8,6 gemiddeld en het ontdekken van je leven als single. Je was weer even op zoek naar jezelf maar je hebt haar gevonden.
2011; Tijd om weer te gaan knallen. Hoge cijfers gaan weer komen en de tijdsplanning wordt beter. De kriebels voor je vakgebied blijven en je weet je door de stressmomenten heen te vechten.
Zingen pak je weer meer op. Je vindt, naast bloggen, een manier om je creativiteit kwijt te raken. Meer Youtube-filmpjes inzingen, een bandje zoeken of misschien wel een auditie voor The Voice of Holland waar je omgeving zo op aandringt.

Je bent goed in de dingen die je op professioneel gebied doet nu maar bij je nieuwe baan ga je nieuwe uitdagingen krijgen. Werkzaamheden buiten je comfort zone, dit vind je best spannend maar geloof in een goede afloop en het lukt.
Je kunt meer dan je denkt. Beter ook. Je talenten ga je verfijnen maar je gaat je toch als allrounder ontwikkelen.

Een nieuwe auto ga je kopen. Je niet-waterdichte cabrio is erg leuk in de zomer maar die natte billen in de auto ben je na verloop van tijd echt zat. Het geld heb je waarschijnlijk niet meteen maar je vindt een manier, via familie of werk, om het financieel rond te krijgen. Je gebruikt je overtuigingskracht en enthousiasme, dan komt het vast goed.

Werken aan je gewicht en figuur zal je, onvermijdelijk, weer bezig gaan houden dit jaar. Je bent al ver gekomen maar aan het eind van dit jaar ben je tevreden. Je streefgewicht ga je halen.

Verder ga je beginnen met een cursus Spaans en zal je een mooie reis voor gaan bereiden. Misschien wel weer naar Zuid-Amerika waar de warme, hartelijke cultuur je zo aanspreekt en je meteen je Spaans kunt oefenen.

Wanneer je echt een financiële meevaller hebt, begin je met motorrijlessen. Helaas gaat daar ook tijd in zitten en een dag heeft maar 24 uren. Toch, als de mogelijkheid er is, pak je die.

Dit jaar ga je nog meer leuke mensen ontmoeten en leren kennen.
Twitter blijft hiervoor een leuk medium. Je netwerk wordt uitgebreid.
Er zullen leuke mannen voorbij komen en je wordt vast nog een keer (of twee) verliefd. Verliefdheden zijn leuk en hoewel nu echt bewezen is dat liefde blind maakt doordat je delen van je hersenen uitschakelt wanneer je naar je ‘new victim’ kijkt, zul je in staat zijn gebalanseerd met situaties om te gaan. Flirts komen er genoeg maar onthoud dat je geen bevestiging van anderen nodig hebt.

2011 wordt een jaar om naar uit , en met een glimlach op terug, te kijken.

Durf naar jezelf te luisteren en jou het middelpunt van jou te laten zijn.

Geniet, leer, heb lief en koester de mooie momenten.

Ik geloof in je.

 Liefs,

 Zusje

Advertenties

6 reacties op ‘Brief aan mezelf

 1. You go girl, mooie blog en mooie vooruitzichten. Ik blijf je volgen op twitter en je blogs lezen. Motorrijden is zeker iets wat je moet gaan doen. Dat geeft zo veel vrijheid, ik doe datbal jaren met veel plezier.
  Groet,
  Peter

 2. Ik geloof ook in je. Jij gaat sowieso een heleboel in deze brief waarmaken. Misschien zelfs wel alles. Veel geluk & successen en een paar leuke flings voor 2011.

  X

 3. Iedereen moet zo’n brief naar zichzelf schrijven! Hartstikke goed, doelen opstellen, bemoedigend tegen jezelf praten. Is echt veel beter dan jezelf neerhalen zoals iedereen in zijn hoofd doet.
  Je kan het, succes!

 4. Lief zusje Willem’s, robbedoes,
  poe poe, gy syt niet voor de poes!
  Je hebbe & houwe blog je bloot
  van A tot Z, stoer, onverdroot’….

  Vol plannen voor ’t nieuwe jaar,
  gewicht is een gevoelige snaar?
  Maar motorrijden…héérlijk zus,
  bijna net zo lekker als een kus

  of 3 of 4 en wat dies meer
  zij, telkens weer en nóg tig keer!!
  Maarr….níet voor zingen kerk uit…
  éérst filmpjes nú, op Youtube, luid

  sirenenzang, uit volle borst,
  verleid het volk, kweek helse dorst
  naar jou, als lessend middelpuntje. Dus
  aan de slag nu Willems zus!!

 5. Schrijftalent in de dop ontdekt hierzo? En je zingt ook lees ik in je brief. Laat even weten als je ook te horen en te zien bent op Youtube. Ben benieuwd. Ik blijf je volgen. Succes met je voornemens!

  John

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s